Vi har världens bästa vardag

Gå ut i naturen och förundras

I Norsjö driver Isa Hjelte Boman en yogastudio. Hon är en naturmänniska som hittar kraften ute i skog och mark. Blåbärsris och fågelkvitter gör henne på bra humör och hon vill att alla ska kunna ta del av yoga på sitt sätt.

Med öga för naturbilder

Sjutton älgar i rad är den mest uppmärksammade film som Jesper Stenmark lyckats fånga med sin drönare under vintern. Han vill inte kalla sig naturfotograf eftersom han gärna fotar annat också men erkänner att ugglor, älgar, norrsken och annat i naturen gärna finns framför kameralinsen.

Berättande förmedlar kunskap och väcker intresse

Hon har jobbat som målare Birgit Andersson. Perfekt enligt henne själv. Samtidigt som hon målade hus kunde hon planera kulturella aktiviteter. Att ha planer både två och tre år framåt tycker hon är en självklarhet. Den som väckte liv i det kulturella intresset på riktigt var förmodligen Torgny Lindgren.

Uthållighet och talang - en bra kombination

Hedvig Dahlberg är ett energiknippe med fokus på enduro. Hon ser fördelarna med att bo i Norsjö där hon får otroligt mycket stöd, men samtidigt gör de långa vintrarna att hon ibland knappt hunnit köra på sommardäcken innan det är dags att tävla.

En kärleksfull familj med tvillingar i fokus

Hemma hos Josefine Lindgren och Efraim Girma Hailu är det full fart när tvillingarna Tobias och Lily 1,5 år leker och busar. En familj som flyttat till Norsjö främst för barnens skull.

En trendsättare som skapade rubriker

Agnes Lindberg var på plats för att tävla i SM på skidor. Under 1920-talet tillhörde hon det absoluta toppskiktet i skideliten och hon visste att hon på förhand var en av favoriterna. Det gick ett sus genom folkmassan när hon närmade sig startområdet. Några pekade på henne, en del viskade medan andra pratade högt.

Stäng meny